ARAMA

Değerlilerim

Labview Programlama

08 Ekim 2015 tarihinde Emre ÇİNTAŞ tarafından yazılmıştır.

Labview, Laboratory Virtual Instrument Engineering Workbench kelimelerinin kısaltılmasından elde edilen bir isimdir ve bir programlama ortamını tanımlayan ifadedir.
Bu programda, içinden veri akan hatlar yardımıyla fonksiyonel noktaları birbirine bağlayarak bir grafik gösterim üzerinden program yapabilirsiniz. LabVIEW; C, C++ veya Java gibi geleneksel dillerden farklıdır (bu dillerde programı metin yazarak yaparsınız). Ancak LabVIEW bir programlama dilinden daha fazlasını vadetmektedir. LabVIEW, işlerinin bir parçası olarak bir programa ihtiyaç duyan bilim insanları ve mühendisler gibi kişiler için tasarlanmış, interaktif bir program geliştirme ve uygulama sistemidir. LabVIEW uygulamaları Windows, Mac OSX veya Linux işletim sistemleri altında çalışır. LabVIEW ile Microsoft Pocket PC, Microsoft Windows CE, Palm OS gibi platformlarda ve Field Programmable Gate Arrays (FPGAs), Digital Signal Processors (DSPs) ve mikro işlemciler gibi değişik gömülü platformları içeren sistemlerde çalışabilen programlar yapılabilir.
 
LabVIEW çok güçlü bir programlama dili kullanır ve birçok LabVIEW kullanıcısı onu “G” (Graphical’dan gelmektedir) olarak isimlendirir. LabVIEW, üretkenliğinizi de arttırır. Geleneksel programlama dilleri ile haftalar veya aylar içerisinde yazılabilecek olan programlar, LabVIEW kullanılarak saatler içerisinde tamamlanır. Çünkü LabVIEW, verileri analiz etmek, ölçümlerini almak ve sonuçlarını kullanıcıya sunmak için özel olarak geliştirilmiştir. LabVIEW ayrıca gelişmiş bir grafiksel kullanıcı ara yüzeyine sahiptir ve böylece işiniz oldukça kolaylaşır. LabVIEW; simülasyonlar, fikirlerin sunumu, genel programlama ve hatta temel programlama özelliklerini öğretmek için
kullanılabilir.
 
 
LabVIEW hayatınızı mümkün olduğunca kolaylaştırmanıza yardım eder. LabVIEW, programlama işleriniz esnasında size yardımcı olabilecek ve hafıza işgal etmeden kullanabileceğiniz çok geniş bir fonksiyon ve alt program kütüphanelerine sahiptir. Geleneksel programlama dillerinde karşılaşabileceğiniz gizli programlama problemleri ile LabVIEW’de daha az karşılaşırsınız. LabVIEW, Data Acquisition (DAQ) ve General Purpose Interface Bus (GPIB) için kod kütüphaneleri gibi spesifik kütüphane uygulamalarını ve seri aygıt kontrolü, veri analizi, veri sunumu, veri depolama ve internet üzerinden haberleşme gibi farklı uygulamaları da içerir. Analiz kütüphanesi; sinyal üretme, sinyal işleme filtreleri, Windows istatistikleri ve regresyonları, lineer cebir ve array aritmetiği gibi çok yönlü ve kullanılışlı fonksiyonları bünyesinde barındırmaktadır.
 
 
LabVIEW’in programları platformlar arasında taşınabilir. Çoğu zaman Macintosh’ta yazdığınız bir programı herhangi bir değişiklik yapmadan bir Windows makinaya yükleyip çalıştırabilirsiniz. Mühendislik ve proses kontrolünün her türü, biyoloji, tarım, fizyoloji, kimya, fizik, eğitim ve daha birçok endüstriyel alanda işlem geliştirmeye uygun LabVIEW uygulamaları bulacaksınız.